Ziua Mondiala a Sanatatii: Sportul in prim plan

In fiecare an pe 7 Aprilie este marcata Ziua Mondiala a Sanatatii,  prilej cu care aducem in prim plan importanta sportului pentru o viata sanatoasa.


Mai ales in contextul actual, exercitiile fizice ar trebui sa fie o prioritate, deoarece sunt cea mai naturala si la indemana metoda de intarire a sistemului imunitar. In acelasi timp, sportul este esential pentru a face fata provocarilor din aceasta perioada si pentru a construi un psihic puternic.


Conform unui studiu INS eliberat cu ocazia Zilei Sanatatii, in mediul urban:

  • Majoritatea persoanelor (67,4%) merg pe jos mai putin de 1h pe zi.
  • Doar 17,6% din populatia de peste 5 ani se deplaseaza saptamanal cu bicicleta, rolele, skateboard-ul.
  • Doar 13,1% din populatie face saptamanal sport sau diverse activitati fizice recreative in timpul liber.
  • Persoanele care au facut sport, fitness sau diverse activitati fizice in timpul liber au dedicat zilnic acestor activitati, în medie, 34 minute.
  • Distributia dupa indicele masei corporale evidentiaza faptul ca 47,6% din populatia rezidenta de 18 ani si peste este supraponderala (55,6% dintre barbati si 40,0% dintre femei) si 10,9% sufera de obezitate (11,0% dintre barbati si 10,8% dintre femei).


Acum e cel mai bun moment sa facem o schimbare in stilul nostru de viata, atat pentru noi cat si pentru familia noastra.

Un stil de viata activ si sanatos isi are bazele in copilarie, cand cei mici isi formeaza obiceiuri, preferinte in functie de exemplele din familie, in primul rand si alte activitati dintr-un cadru organizat la care participa.


Inca din 2012 le aratam celor mici ca este distractiv sa faci miscare in aer liber pe bicicleta, role sau skateboard si vrem ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi copii si parinti.

Club Biker Kids & Club Roller Kids sunt activitati la care copiii participa pe termen lung pentru a-si imbunatati abilitatile pe bicicleta si role si pentru a face miscare intr-o atmosfera placuta. Micutii aventurieri exploreaza trasee noi, formeaza o echipa si socializeaza cu alti copii cu aceeasi pasiune. Instructorii sunt incarcati cu energie pozitiva si se adreseaza celor mici pe limba lor, intr-o maniera atractiva.

Comentarii