Mai pot invata mersul pe bicicleta la varsta mea?

Bicicleta este una din cele mai indragite modalitati de evadare din cotidian, de reconectare cu natura si cu propria persoana.

Insa fiecare din noi ii acorda o insemnatate personala. Pentru unii este o provocare, un mod de a-si depasi limitele, in timp ce pe altii bicicleta ii poarta agale spre cafeneaua aia buna intr-o dimineata de duminica. Cu siguranta acest vehicul simplu genereaza o varietate complexa de trairi.

Desi se considera ca pedalatul este un lucru elementar, nu toti adultii stiu sa mearga pe bicicleta sau nu au incredere sa se mai urce pe doua roti dupa ce nu au mai mers din copilarie.


Mai pot invata sa merg pe bicicleta la varsta mea?

Este o intrebare pe care o auzim frecvent si de la alti adulti care se tem ca a trecut etapa in care pot invata sa pedaleze cu usurinta. Vestea buna pe care ti-o dam este ca da, poti invata sa pedalezi chiar daca vremurile copilariei au trecut demult :) 

Avantajul tau de adult este ca procesezi si asimilezi mult mai bine informatiile primite, te concentrezi un timp mai indelungat asupra exercitiilor si esti mai orientat spre rezultatul final decat pe joaca. 

√ Ca orice alt lucru care se invata, mersul pe bicicleta necesita exercitiu si rabdare, asa ca este important sa iti acorzi suficient timp pentru acest proces, durata care difera de la persoana la persoana. Nu te descuraja daca nu esti gata de concurs in cateva minute :) Toata lumea care a continuat sa exerseze a invatat! 

√ Ceea ce te ajuta in drumul tau de la pieton la biciclist este metoda prin care inveti si, desigur persoana alaturi de care parcurgi acest proces.

√ Este important sa primesti informatiile necesare la momentul potrivit (mai mult decat uita-te in fata), si sa parcurgi anumite exercitii care iti construiesc reflexele necesare pe bicicleta. 


De multe ori cursantii ne povestesc cum nu au reusit sa invete in trecut mersul pe bicicleta alaturi de prieteni care ii tineau de sa si care, in plus, radeau de ei la fiecare pas gresit. Ba chiar au si cazut. Da, ii credem pe cuvant ca au renuntat temporar la acest sport cu o asemenea experienta de invatare :)


In concluzie, daca:

  • iti acorzi timpul si rabdarea necesara pentru a invata
  • beneficiezi de un set de informatii si exercitii bine structurate, oferite de o persoana care iti da incredere
  • esti apt(a) pentru a face efort sustinut pe parcursul unei ore de antrenament

Evolutia ta pe bicicleta va ajunge De la Zero barat la Zero pericol!


Ce optiuni ai pentru a invata mersul pe bicicleta?


>>Cursurile de Initiere Bicicleta Adulti<< - curs cu intructor pentru adulti si adolescenti care nu stiu sa pedaleze, sau care vor sa isi aminteasca.

>>Cursul online Invata mersul pe bicicleta<< - curs online de initiere in mersul pe bicicleta, GHID COMPLET A-Z


Spor(t)!

Comentarii