Skateboard, Longboard sau Penny board, ce sa cumpar?

Multi parinti se intreaba ce placa este mai potrivita pentru copii atunci cand acestia isi exprima dorinta de a merge pe skateboard. De asemenea, adolescentii sau adultii au aceeasi dilema daca vor sa faca mai mult sport in aer liber, sa se deplaseze prin oras sau sa invete noi abilitati.


O sa iti spunem care sunt diferentele principale intre Skateboard, Longboard si Penny board si ce trebuie sa iei in considerare atunci cand iti alegi o placa pentru prima oara.


Skateboard

  • Placa de skateboard este una din cele mai populare, fiind cunoscuta de catre cei mici si cei mari deopotriva. Caracteristicile sale sunt orientate pentru a facilita trick-urile, ride-urile in skatepark, pe rampe, rail-uri sau alte ride-uri urbane scurte.
  • Placa are capete curbate (nose si tail), utile daca vrei sa dai Ollie sau Flip, truck-urile sunt mai inguste iar rotile mici si dure. Aceste caracteristici contribuie la trick-uri de nota 10 insa provoaca o mai mare instabilitate in mers pentru un incepator, mai ales in cazul micilor obstacole de pe alei (denivelari, pietricele, ramurele etc.).
  • De asemenea, efortul este mai mare pentru a mentine o viteza medie daca vrei sa te plimbi prin parc alaturi de prieteni. Longboard


  • Longboard-ul castiga din ce mai multi adepti, copii, adolescenti sau adulti. Caracteristicile acestuia sunt orientate pentru confort si stabilitate la plimbari (mai scurte sau lungi), cruising si deplasari prin oras.
  • Placa de Longboard este mai lunga decat a skateboard-ului si ofera spatiu suficient pentru a pozitiona picioarele departate, oferind mai mult echilibru din aceasta pozitie, lucru foarte bun pentru incepatori.
  • Truck-urile sunt mai late, iar gumele mai moi, oferind o rulare lina si confortabila, chiar si peste micile denivelari si imperfectiuni ale asfaltului. Rotile sunt mai mari si mai moi, ruland cu usurinta peste mai multe tipuri de suprafete.
  • In ciuda dimensiunilor mai mari decat ale unui pennyboard, de exemplu, longboard-ul este potrivit si pentru copii, oferind mai multa stabilitate.


>> Invata sa mergi pe Skateboard, Longboard sau Penny board la ECHILIBER!<<Penny board


  • Pennyboard-ul a devenit extrem de popular printre copii in ultimul timp. De obicei penny-urile sunt usoare, facute din plastic si fara grip tape. Caracteristicile acestuia sunt orientate catre deplasarea cu usurinta si depozitarea facila intr-un ghiozdan, de exemplu.
  • Insa din cauza dimensiunilor reduse, platforma scurta si ingusta nu ofera suficient spatiu iar picioarele sunt pozitionate intr-o pozitie destul de apropiata, lucru care reduce stabilitatea.
  • Pentru un incepator poate fi mai dificil de controlat, mai ales la viteze mai mari sau in cazul denivelarilor de pe aleile din parc. Penny- ul este sensibil la erorile unui novice, orice mica greseala putand sa insemne o cazatura.Cand alegi o placa pentru tine sau copilul tau este bine sa iei in considerare:


1. La ce urmeaza sa fie folosita: trick-uri, plimbare, deplasari etc.

2. Ce nivel de motricitate si ce atitudine ai (frica nu ajuta la nimic). O persoana nu foarte motrica si putin speriata va avea mai mult de exersat pana sa stapaneasca un pennyboard.

3. Dimensiunile tale ar trebui sa se potriveasca cu placa aleasa.

4. Vei avea nevoie de o placa de calitate, care va rula bine si te va ajuta sa te plimbi sau sa inveti trick-uri mai usor.

5. Este nevoie sa folosesti echipament de protectie (casca, cotiere, palmare, genunchiere) si incaltaminte cu talpa plata pentru a exersa in siguranta.Hai la cursurile de Initiere Skateboard la ECHILIBER!

In felul acesta inveti sa mergi pe Skateboard, Longboard sau Pennyboard in siguranta si beneficiezi de toate informatiile si exercitiile care iti formeaza deprinderile potrivite pentru a te bucura de sportul tau preferat.

Click AICI pentru inscriere.

Comentarii