Bucuresti, numarul 1 din lume la orele pierdute in trafic

Clasamentul se refera la anul 2020 si a fost publicat de INRIX, aplicatie care colecteaza si analizeaza date despre mobilitatea urbana in cele mai aglomerate orase din lume.


Conform acestuia, cele 5 orase in care se pierd cele mai multe ore in trafic sunt:

  • Bucuresti - 134 de ore
  • Bogota - 133 de ore
  • New York - 100 de ore
  • Moscova - 100 de ore
  • Philadelphia - 94 de oreCu toate ca in anul 2020 multe companii au adoptat un regim work from home iar multe din serviciile de agrement au avut o activitate restransa, am petrecut mai multe ore in trafic decat new-yorkezii.

Vanzarile explozive in magazinele de articole sportive indica o crestere a interesului fata de biciclete, trotinete si alte articole pe roti, insa preponderent in scop recreational, deoarece majoritatea bucurestenilor apeleaza tot la masini pentru drumurile zilnice prin oras.

Din pacate Bucurestiul este nou adaugat in aceasta analiza, asa ca nu se cunosc cifrele dinaintea pandemiei pentru a observa impactul restrictiilor asupra traficului. De exemplu, in celelalte orase din top 5 s-au inregistrat scaderi de 22% pana la 34% ale congestiilor fata de anul 2019.Cum Bucurestiul nu sta bine nici la capitolul calitatea aerului (suntem pe locul 13 din cele 14 orase europene analizate de Institutul Wuppertal), este foarte important sa constientizam ca mijloacele de transport alternative sunt solutia pentru a ne deplasa intr-un timp decent sau pentru a respira un aer de o calitate mai buna.

Asadar, daca tii la sanatatea si la timpul tau, mergi pe jos, cu bicicleta/ trotineta, scuterul/ motocicleta atunci cand faci drumuri prin oras.Te ajutam sa inveti mersul pe bicicleta sau sa-ti perfectionezi abilitatile necesare pentru pedalatul prin oras. Alege cursul potrivit pentru tine:

>>Initiere Bicicleta Adulti<<

>>Invata mersul pe bicicleta - curs online<<

>>City Safety<<


Acceseaza tot studiul INRIX aici.

Sursa imagine: Car photo created by diana.grytsku - www.freepik.com

Comentarii